Helsingborg

I Helsingborg har vi i dag flera grymma band som vi hoppas du gillar lika mycket som vi gör. Här finns en bra blandning av olika typer av band och musik det är bara att utforska och upptäcka!

Agony of Choice


Helsingborgs baserade bandet Agony of Choice har precis släppt sin andra EP, "In the Red" Bandet ser nu fram mot att få bjuda in publiken till en riktigt ösig show och visa upp vad de jobbat med i studion det senaste året. “The AoC sound” kan beskrivas som en kreativ blandning av olika musikaliska influenser, allt från grunge, till klassisk tung metal och rock. Arrangemang och texter görs ofta med glimten i ögat. Att bjuda på sköna melodier och att få publiken att gunga i takt med bandet är en självklarhet. It has to rock’n’roll baby.


Agony of Choice hittar du på Bands of Swedens metal lista på Spotify:

https://play.spotify.com/user/bandsofsweden/playlist/4uOORJKIY3VfligaW8W8nH


Om du vill hitta mer mer om Agony of Choice klicka här

Chine


Det dystopiska dödsmetalbandet CHINE skapades i Helsingborg 2005 av gitarristen Andreas Weis och trummisen Jesper Sunnhagen. Efter släppet av deras första EP ”Repulsive Sonatas” år 2009 på den engelska etiketten Casket Music, utvecklades Chine’s sound djupare in i en mix av teknisk aggressivitet och mörka harmonier. Med det egna släppet ”Betray Your Own Kind” år 2012 hyllades bandet för deras unika organiska metal, full av brutal energi och post apokalyptisk atmosfär.  Chine gör sig nu redo för att släppa sitt nya album ”IMMANENT” och låter bättre och mer samspelta än någonsin.


Chine hittar du på Bands of Swedens metal lista på Spotify:

https://play.spotify.com/user/bandsofsweden/playlist/4uOORJKIY3VfligaW8W8nH


Om du vill hitta mer mer om Chine klicka här

Rusty Jane


Bandet bildades hösten 2014 i Helsingborg som ett kul sidoprojekt efter att sångaren hade skrivit och spelat in en låt, Through With You, tillsammans med Jimmy ’Judas’ Persson. Bandet består idag av medlemmar från Agony of Choice, In Distress och en tidigare medlem av Faithful Darkness.

Rusty Jane drar mer åt FM Rock hållet men det kommer att bli lite av både det mjukare och tyngre slaget i det nya materialet som bandet håller på att spela in.


Rusty Jane hittar du på Bands of Swedens pop/rock lista på Spotify:

https://play.spotify.com/user/bandsofsweden/playlist/5pwEdfIqge9OrNW5aCLHX2


Om du vill hitta mer mer om Rusty Jane klicka härRobin Erixon


Jag är en 22 årig singer-songwriter med blues- och popinfluenser som bor i Helsingborg. Jag har hållit på med musik sedan jag var 13 år gammal. Min ambition är att skapa bra musik med text som når människor och få möjlighet att dela det med dem.


Robin Erixon hittar du på Bands of Swedens pop/rock lista på Spotify:

https://play.spotify.com/user/bandsofsweden/playlist/5pwEdfIqge9OrNW5aCLHX2


Om du vill hitta mer mer om Robin Erixon klicka härUrsprunget


Ursprunget är ett sju medlemmar starkt reggaeband med rötterna i Helsingborg. De har en vision om att förmedla samhällskritiska texter som bidrar till eftertänksamhet och positivitet, och musiken brukar beskrivas som modern reggae med pop- och rockinfluenser. Med en härlig blandning av skånsk tvåstämmig sång, gitarriff och tvärflöjtsslingor utgör Ursprunget en bomb av positiv energi!

Under 2013 och 2014 har de varit ute på två sommarturnéer och släppt EP:n Ett Liv I Trygghet samt tre singlar som har mötts med väldigt god respons. Bland annat vann de musiktävlingen Popkorn 2013 och har sedan dess spelat runt om i Sverige från Näsåker i norr till Malmö i söder. Nu är Ursprunget aktuella med den nya singeln Revolutionen!


Ursprunget hittar du på Bands of Swedens raggae/hiphop list på Spotify:

https://play.spotify.com/user/bandsofsweden/playlist/3VUxPY2CgdYW1gEndSSJ3w


Om du vill hitta mer mer om Ursprunget klicka här